Sunday, May 31, 2009

syurga cinta

tiga watak utama

cantik gila baju neh!dan dia pun mmg cantik.btw dia pun bakal guru gak kan.mesti pelajar2 diam je tgk dia.yelah cikgu lawa.hehe.artis plak tuh

Mggu lepas aku dan asya serta angah sempatlah tonton this movie iaitu Syurga Cinta.neh sebab angah lah neh meronta2 nak tgk gaks.haha.aku sebenarnya nak layan citer night at the museum tapi oleh kerana 2 lawan 1,so semestinya aku kalahkan.hehe
so my comment?
best!dan cukup Islamik wp ada adegan yg kat club tu menyemak mata aku sebenarnya.minah2 nya seksi betul.haiya..kdg2 aku terpk,napa baju yg x cukup kain mcm tu lg mahal daripada baju yg penuh kainnya padahal cuba pk dari segi kos.kan baju yg labuhnya lebih banyak pakai kain?kan?kan?renung2kan dan selamat beramal!haha.melalut plak.back to topic please!
my comment..

-------------------------------------------------------------------------------------

-menarik dan cukup Islamik.cinta sebegini yang kita cari.cinta tak semestinya ditunjuk dengan perlakuan yg melanggari syariat Islam seperti berpegangan tangan dan berpelukan di public.aku suka sgt ayat atuk syuhada yg cakap pasal 3 jenis jodoh.membuatkan aku terpaku dan berfikir sejenak.apakah jenis jodoh kt sebenarnya?Allah atau jin atau syaitan?moga dipertemukan jodoh yang diberkatiNya..
-lakonan Heliza menarik wp adakalanya macam bc skrip sgt lbh2 lagi masa Haziq (apa nama watak dia ek?lupa) minta cikgu syuhada wat kelas tambahan.apapun aku suka part masa dia ajar ilham eja SABAR.hehe.comei!dan dia nampak begitu lembut.aku terpk..ramai x wanita Melayu mcm ni lagi.hehe
-lakonan adik Haziq best dan aku rasa tanpa watak dia maybe citer neh kureng sikit sebab kelakar betl budak neh.paling best part dia buat2 nangis masa suh atuk imamkan diorg.dialognya "maklumlah sy x ada atukkkk".haha.so cute!!
-ilham begitu natural keinsafannya..dia nangis btl kan?ms dia ngadu kat imam pasal dosa dia.tahniah buat dia sebab lakonan yg menjadi dan buat hati tersentuh.
-aku sukalah tudung heliza yg dia pakai ms hidang air waktu ilham dn adiknya sedang mengaji.cantik giler tudung tuh!!kat mana dia beli yer?
-ending yg kemas dan romantis.best gak kalau org lamar kita mcm tu kan?hehe.mcm puteri plak.haha (hbs lah aku kena kutuk ngan asya dan angah)
oklah..sapa yg tak tgk lehlah tgk.sarat dengan kata2 indah dan puitis yg membuatkan kita terfikir di manakah landasan kita dalam kehidupan..



2 komen:

dzafarrie said...

salams..

citer tue mmg best.. siapa yang x tengok pasti rugi.. Hehehe..

cikida85 said...

huhu.btl2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...